Effortlessliving

Hur stannar jag i min egen energi?

September 27, 2020

Lyssnarfråga.

Det finns flera vägar till det beroende på var du är i dig själv. Första praktiska är att meditera kontinuerligt för att skapa en inre lugn som skapar en motståndskraft i att möta sk negativa energier. Du kommer att kunna vara närvarande i samma rum med människor som är lägre i sin energi, när du stärker dig med meditation. Varje gång ditt fokus går till andra människor, sänker du dig, för oftast ser vi det vi inte gillar (negativitet mm). Då har du vänt din uppmärksamhet mot det du INTE vill ha, tycker om, gillar, är obekväm i, irriterar dig på osv. Din uppmärksamhet säger till livet, universum: ge mig mer av det jag uppmärksammar och tittar på. När du börjarövar dig i att hålla dig i din egen energi, kan det betyda att du avlägsnar dig från rummet. Sen kan det vara att du är i rummet och distanserar dig i sinnet från personen, genom att välja vad du tänker, ta fram mobilen (haha, som tonåringar gör, vi vet nu kanske varför). Du behöver inte markera för andra att dom är negativa, för då är du i ditt eget dömande och på så sättet negativ. Du kan säga att du inte är intresserad av ämnet om dom frågar. Du kan testa byta ämne, men gör det med lättsamhet och glädje, inte i frustration. Ta tillbaka fokus till dig själv i stunden: fråga dig, vad vill jag ha just nu, vad mår jag bra av just nu? Tänka på något annat, gå härifrån, avsluta samtalet mm.

Du är inte här för att ändra på andras beteende, för då finns det ett dömande och kritik i det. Du är här för att må bra, just nu, oavsett vad du gör, var du är och vilka du är med. Du har alltid en valmöjlighet, du kan sänka dig till den andras energinivå eller hålla dig kvar i ditt eget. Det betyder att du tar dina tankar (dina ögon) från den andra.

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och lär dig hur du kan tycka om dig själv och få ett ännu bättre liv.

Besök vår hemsida Effortlessliving.se, där du hittar de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Läs boken Only good – bara det bästa av Jaana Suorsa och boka en coaching-session med henne enskild eller i grupp.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud. Facebook: Effortlessliving.

Instagram: levalivet_podden.

Play this podcast on Podbean App