Effortlessliving

Det handlar inte om semlan

October 12, 2020

Lyssnarfråga om intuitive eating och hur man kan applicera det på alla sociala sammanhang, särskilt på jobbet. Det handlar om att stå för den du är, vad du tycker om, stå för det du behöver. Om du känner för att du måste ursäkta dig, är rädd för att göra andra besviken, ledsen, rädd att du blir ifrågasatt, så tänker du för mycket vad andra tycker och tänker. Du sätter andra före dig själv. Om någon annan blir upprörd av vad du väljer och inte väljer, det är deras sak. Dom kommer att reagera ifrågasättande och skuldsättande, så länge du har dom energierna i dig själv.

Det handlar inte om ätande, det handlar om hur lite du värderar dig själv och dina behov. Du kan inte göra som vi gör, för din underliggande energi är det som styr vad som sker och vilken upplevelse du kommer att få. Så länge du går emot dig själv, kommer du att få en upplevelse av motstånd. Du kan börja med att säga ”jag ska känna efter om jag vill ha det just nu” eller ”jag sparar den till lite senare” eller ”jag vill ge någon en extra semla”. Ta med dig den hem och kasta den sen eller ge bort den. Det finns så många sätt att göra det, hitta det som passar dig bäst. Du är aldrig skyldig någon en ursäkt, en förklaring eller rättfärdiga dina val, oavsett om det handlar om mat, jobb, vänner mm. Döm inte dig själv om du går med på att äta något som du inte egentligen vill äta (göra), säg till dig själv att ok, jag gjorde det idag och nu vet jag hur jag ska göra nästa gång.

Hur kan du vända det till din fördel? Våga stå för dina tankar, det du känner för, det som känns bäst för dig. Tänk att när du börjar leva utifrån intuitiv ätande, låter du andra följa ditt exempel och må bra. Du kan vara den första att visa vägen, det finns flera som tänker som du men törs inte ta steget. När du väl står för den du är, för dina val och tar ansvar för det du väljer (och inte över andras reaktioner, krav, förväntningar) kommer andra att sluta och spegla något konstigt tillbaka till dig oavsett vad du gör. Denna semla, situation visar dig att du har samma beteende i andra områden i livet och blir en gåva till dig själv att stå för dig i alla situationer i ditt liv.

Var är dina ”semlor”, när sväljer du något som du inte känner för?

Delta i vår workshop och lär dig mer om dig själv, attraktionslagen, hur du kan tycka om dig själv mer och få ett bättre liv. Besök vår hemsida effortlessliving.se, där du hittar dom senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop. Läs boken: Only good-bara det bästa av Jaana Suorsa, boka coaching med henne enskild eller i grupp. Effortlessliving-podden finns på dom flesta pod-sajterna. Facebook: Super Soul. Instagram: leva_livet podden.

Play this podcast on Podbean App