Effortlessliving

YES attityd, övningar med Jaana

September 21, 2020

Om vi har en attityd att se saker från det negativa, som när vi är trötta (på situationen, på oss själva, på andra), stressade och har för mycket att göra och är definitivt inte är i nuet, när vi är missnöjda, ledsna, arga, på dåligt humör, besvikna, irriterade osv. Det kan vara att du är på jobbet och sitter på ett möte, eller du pratar med din chef eller kollegor, patienter eller klienter, du sitter vid middagsbordet hemma, pratar med din partner, dina barn eller föräldrar, du umgås med dina vänner eller pratar med grannarna. Som du hör, det här handlar om hela livet.

Vad det än handlar om, så skapar du något nytt med din egen energi, din egen attityd, ditt sätt att tänka och ta emot det som sägs och föreslås.

Förslag och ideer är inga attacker som vi måste försvara oss för, stå emot, kämpa mot, bevisa fel….Det är bara förslag. Vi kanske har något emot personen som yttrar sig?

Tänk vilken skillnad det är i energin när du istället för att gå emot, bygger på, lägger till så att det känns bra för dig.

Istället för att alltid säga nej, att tänka på det du hör på ett negativt, begränsat sätt

Att tro att du måste gå emot det som sägs, övertyga den andra, hitta argument varför du inte vill ha det, tycker om det, ogillar det…det är tröttsamt och tar energi, dränerar oss, får oss att må dåligt och skapar gnissel i våra relationer, oavsett om det är på jobbet eller hemma med familjen.

Tänk hur du kan ta förslaget och tillföra något, något som känns bra för dig. Varje förslag innehåller potential till förbättring, till förändring, till något mer Tänk hur givande alla våra relationer blir när vi addar, lägger till något istället för att gå emot.

Ta det du hör och gör om det, lägg till, ändra på det så att det tilltalar dig. Du kommer att få mer givande samtal, dina relationer och samtal blir rikare, för dom bygger på varandra istället för att ta ner, vara emot, attackera och skydda från varandra.

När vi går emot något, oavsett om det är en tanke, ide, förslag, så skapar vi mer av samma energi, upplevelse. När vi går med och lägger till, får vi mer av det vi tycker om och vill ha. Det här kräver övning, övning och att förlåta oss själva när vi går emot något av en gammal vana. Det tränar upp din kreativitet, din uppfinningsrikedom och ger dig många behagliga upplevelser, nya insikter och aha-moments. Över hur du påverkar ditt liv.

Vem skulle du vilja prata med och berätta dina ideer för: en som kommer med invändningar varför det inte går, varför det är dåligt eller för någon som tar din ide till nya höjder?

I samma anda vill jag ta upp, kanske igen, men det tål att upprepas en övning som jag älskar och som tar våra liv till nya höjder. Vi har tendenser att prata om det som är: beskriva det vi ser och upplever, särskilt när vi inte gillar det, när vi vill ha förändring. vi berättar väldigt detaljerad hur det är, tex i en relation, på jobbet, med vår hälsa, kroppen, våra barn mm. Det är som att använda negativa affirmationer och visa livet, universum att vi vill ha det här kvar, för vi pratar ju om det hela tiden, massor och med många andra. Då säger du nej, jag vill inte ha det kvar, men universum hör inte ditt nej. Den ”hör” vad du pratar om, för det är ditt fokus. Så denna övning handlar om att prata om vad du vill ha fast som om du redan har det.

Om du och jag skulle sitta och fika, så skulle vi kunna leka detta med varandra genom att låtsas att vi sågs 6 månader sen på samma fik och berättade för varandra vad som har hänt sen sist. Precis som vi gör med vänner.

Fast nu berättar vi allt som vi önskade hade hänt, med råge, med detaljer, med inlevelse…precis som vi gör med det andra.

Jag har gjort detta med vänner och det är kul, givande, höjer energin, ger många skratt, får oss att må bra och känslan sitter kvar länge. En god eftersmak.

Det här är roligt att göra med barn om dom är ängsliga, rädda, oroliga, stressade över något. Eller med din kollega, din partner och framför allt med dig själv. Ja, du kan göra det för dig själv, men gör det högt, kanske framför spegeln. Jag kan göra det till exempel när jag kör bil och låtsas att det sitter något bredvid mig som jag babblar med.

För när du pratar med andra om ”hur det är just nu” så pratar du alltid om det förflutna, du är inte i nuet och du mår inte bra att älta i det. Varför inte hellre prata om det du vill ha, som om du skulle redan ha det, vara det och leva det. Och må bra på kuppen?

Delta i vår workshop och lär dig mer om attraktionslagen och lär dig hur du kan tycka om dig själv och få ett ännu bättre liv.

Besök vår hemsida Effortlessliving.se, där du hittar de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Läs boken Only good – bara det bästa av Jaana Suorsa och boka en coaching-session med henne enskild eller i grupp.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud. Facebook: Effortlessliving.

Instagram: levalivet_podden.

Play this podcast on Podbean App